Fietsknipactie op het stationsplein tijdens de Paasvakantie

Fietsknipactie op het stationsplein tijdens de Paasvakantie

Op 3 april houden we lenteschoonmaak op het K. Albertplein. Na een sensibiliseringsperiode van drie weken met fietslabels, werfdoeken en online berichtgeving worden de weesfietsen op het stationsplein verwijderd op kosten van de eigenaar.

Fietser, hou rekening met de voetgangers

Twee werven en tal van verkeersstromen en  horeca. Het hele projectteam buigt zich iedere dag over een enorme ruimtelijke puzzel. Om een vlotte en veilige doorstroming te garanderen, vragen we alle weggebruikers zich aan de strikte verkeersregels te houden. Dat geldt ook voor de duizenden fietsers die dagelijks gebruik maken van het bus- en treinstation. We vragen aan de fietsgebruiker dat hij ook rekening houdt met voetgangers, kinderwagens en minder mobiele mensen. Dit houdt in dat zij hun fiets op een correcte manier stallen.

Orde op het plein

Om hieraan tegemoet te komen, zorgen we dat er een duidelijk afgebakende zone tegenover het busstation komt waarbinnen fietsen vanaf 3 april moeten gestald worden. Tussen de bomen brengen we belijning aan zodat het duidelijk wordt waar de fiets kan gestald worden. Ook hier wordt gevraagd om deze correct te plaatsen. Wanorde is niet meer aan de orde.

Een andere ingreep is de sluiting van ‘Kern 10’ naar de ondergrondse stationsparking. Dat was een verkorte toegang om van en naar de Hanswijkvaart naar de ondergrondse stationsparking te gaan. Meermaals werd in de trappenhal en in de ondergrondse parking vandalisme aangetroffen. Voor ieders veiligheid sluiten we de extra toegang. De parking is nog wel te voet bereikbaar via de kiss& ride van het station.

Per opruimactie zorgt stadstoezicht voor een correcte registratie en aanmaak digitaal register. Zo kan alleen de wettige eigenaar zijn fiets terugkrijgen na het betalen van een retributie van €50.

Fiets kwijt? Maak een afspraak bij Fietspunt: