Architecten

Salvatore Bono

“Het nieuwe station van Mechelen en de volledige stationsomgeving moeten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Niet alleen wat de functionaliteit betreft, maar ook op esthetisch vlak.” Salvatore Bono

Daarom heeft het studiebureau Euro Immo Star beslist om met de figuur van Salvatore Bono een toparchitect met internationale faam aan het ontwerpteam toe te voegen. Hij studeerde als ingenieur-architect af aan de universiteit van Rome en bleef tot 15 jaar geleden in Italië actief, waar hij onder meer de uitbreiding van de luchthaven van Milaan realiseerde, maar ook het universitair ziekenhuis van Rome voor zijn rekening nam en het hoofdpostkantoor van Milaan. In zijn Italiaanse periode was hij ook o.m. aan de slag in Praag, Lyon en Berlijn.

Salvatore Bono kwam in 1995 naar ons land, als vennoot van de Groep Planning, waarvoor hij o.m. de nieuwe Pier van Blankenberge realiseerde en in Mechelen de gebouwen van de Katholieke Hogeschool aan de Zandpoortvest. Hij stapte in 2002 over naar het befaamde architectenbureau Buro 2, waarvoor hij o.m. een bekroond project realiseerde dat een prestigieus congrescentrum in China omvat. In 2010 werd dit project gelauwerd op het World Architectural Festival van Barcelona, wat een van de meest prestigieuze onderscheidingen ter wereld betekent.

Salvatore Bono, één van de architecten van het Mechelse stationsproject

Brent Turchak

Turchak is sinds 2010 Design Manager bij Eurostation. Tijdens zijn carrière als architect bij Buro 2 won hij reeds een prestigieuze prijs op het World Architecture Festival. Nu staat hij mee aan het roer van het stationsproject Mechelen in Beweging. In een uniek ontwerp combineren Salvatore Bono en Brent Turchak esthetiek met duurzaamheid en eigentijds comfort.

Brent Turchak, één van de architecten van het Mechelse stationsproject

Wil je wel eens zien wat ze voor ons uittekenden?
Bekijk de Toekomstbeelden…

Laatste berichten over het ontwerp