Toekomstbeelden

Droom je mee?

Mechelen in Beweging is een noodzakelijk project om de toekomstige mobiliteitsstromen in en rond de stationsbuurt in goede banen te leiden. Onder het tracé van de Spoorbypass komt er een nieuwe autoweg, die wij Tangent noemen. Deze verbindingsweg van aan de Brusselsesteenweg tot aan het Douaneplein moet het doorgaand verkeer uit de stad houden.

Tegelijk bouwen we een modern treinstation, gekoppeld aan een nieuw busstation, waar vlotte en veilige verbindingen voor reizigers, fietsers en voetgangers worden voorzien. Kortom, er zal een Mechelen voor en na het stationsproject zijn. Blik je mee vooruit in de toekomst?

De stationsgebouw wordt een landmark. Opvallend door haar unieke ontwerp geïnspireerd op de oude Vierendeelbruggen en functioneel klaar om meer treinreizgers comfortabel en veilig te ontvangen.

Zicht op de nieuwe perronhal t.h.v. sporen 11 en 12 met golvende stationsbogen. Er zullen naar alle perrons liften, roltrappen en trappen voorzien worden.

Het nieuwe busstation zal zich aan de Arsenaalzijde bevinden.

Perron 11 en 12 zijn in 2020 in gebruik genomen. De overige sporen krijgen de komende jaren dezelfde look.

Een impressie van het nieuwe stationsplein. Mechelen in Beweging voorziet voldoende ruimte voor horeca, groen en beleving.

Door de nieuwe busverbinding bereiken bussen het busstation aan de Arsenaalzijde van het station. Ook fietsers en voetganger zullen zo vlot de fietsostrade en Colomabrug kunnen bereiken.

De Postzegelbrug wordt vervangen door een hoge brug voor taxi’s en openbaar vervoer en een lage brug voor het overige verkeer.

De huidige stationsgang verdwijnt en maakt plaats voor een ruime plaza.