Brik & Cactus ontdekken het stationsproject

Brik & Cactus ontdekken het stationsproject

 

 

20/01/2015- De Mechelse herdershond Brik en de (z)werfkat Cactus dwalen op een nacht door de stationsbuurt. Plots zien ze massa’s kranen en graafmachines. Hier moet iets aan de hand zijn en dus gaan beide dieren op verkenning. Het resultaat is een uniek stripverhaal over het grote Mechelse stationsproject.

Omdat strips bij alle kinderen in de smaak vallen maar tegelijk ook gretig gelezen worden door volwassenen, heeft het communicatieteam van Mechelen in Beweging een uniek beeldverhaal laten maken over het stationsproject. En omdat dieren zich vrijer kunnen bewegen dan mensen, spelen de Mechelse herdershond Brik en de (z)werfkat Cactus een hoofdrol. Brik woont in de Arsenaalwijk, maar vermits zijn baas nooit met hem gaat wandelen, heeft hij totaal geen weet van het grote stationsproject. Dat verandert wanneer Cactus hem op een nacht mee op avontuur neemt. Al snel ontmoeten ze op de werf Mo, de sympathieke mol die hen alles kan vertellen wat er onder de grond gebeurt. Want een groot deel van de constructies zitten nu nog ondergronds, maar komen wel stilaan te voorschijn. En doordat Magoe, de ooievaar die in Planckendael huist, ook geregeld op de werf verschijnt, wordt het Mechelse stationsproject op vrijwel alle continenten bekend.

Het idee voor een stripverhaal ontstond bij het communicatieteam van Mechelen in Beweging toen men ontdekte dat een van de grafisch designers van het studiebureau Eurostation in zijn vrije tijd strips tekent. Een vermits een beeldverhaal niet alleen jongeren maar ook volwassenen enorm boeit, was de beslissing vlug genomen. De tekenaar is Julien Janssen, een jonge designer die enkele keren een bezoek bracht aan de werf en verder zijn fantasie de vrije loop liep. Het communicatieteam zorgde voor de verhaallijn. Het resultaat is een 24 bladzijden tellende strip vol knotsgekke dieren die een boeiend avontuur beleven, maar die tegelijk heel informatief is. De kinderen van de klassen van de lagere school die het Infopunt bezoeken krijgen allemaal deze strip mee. Maar ook individuele kinderen kunnen er een bemachtigen, in ruil voor een mooie tekening over het stationsproject.