5 troeven voor trappers

5 troeven voor trappers

Al veel mensen ontdekten dat de fiets het snelste vervoermiddel is om naar de stationsbuurt te rijden. Zelfs in de winter! ‘Mechelen in Beweging’ neemt dan ook tal van maatregelen om pendelaars aan te moedigen de auto te laten staan en met de fiets naar het station te komen:

1. Het Raghenoplein heeft sinds maandag 25 november een beveiligde, gelijkgrondse oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Op de zogenaamde ‘bypass’ tussen de Speecqvest en de Leuvensesteenweg heeft de aannemer een verkeersplateau aangebracht. Op die manier ontstaat een beveiligde verbinding tussen de Stationsstraat en het fietspad aan de oneven kant van de Leuvensesteenweg.

2. De werfzone op de Hanswijkvaart is volledig autovrij. Enkel voetgangers en fietsers mogen door naar het station en de stad. Op dit deel, tussen de Colomabrug en de spoorwegbruggen, wordt immers een werfzone aangelegd die moet toelaten om de autotunnel onder het kanaal te graven. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Colomalaan, maar voetgangers en fietsers hebben er gegarandeerd vrije doorgang in twee richtingen.

3. Met de fiets sta je nooit in de file, hoef je niet te betalen voor een parking én moet je nooit ver wandelen naar het station. De fietsenstallingen werden zo aangelegd, dat fietsers minder afstand moeten afleggen tot aan het station dan voor automobilisten het geval is. De projectverantwoordelijken van Mechelen in Beweging hanteren bewust deze aanpak, om zo het meer duurzame transport te promoten.

4. Binnenkort verdwijnen er opnieuw autoparkeerplaatsen onder de Postzegelbrug. Deze maken plaats voor extra fietsenstallingen. De bestaande fietsenrekken zullen herschikt worden en er komen er ook nieuwe bij. Zo creëren we op korte termijn opnieuw 284 extra plaatsen voor fietsers. 

5. Het station heeft ook een eigen Fietspunt. De medewerkers houden toezicht op de fietsenstallingen en onderhouden ze. Ze herstellen en verhuren ook fietsen. Sinds kort kan je er zelfs een gerecycleerde fiets voor een prikje kopen. Het Fietspunt is iedere werkdag open tussen 7u tot 19u.  Meer info: www.fietsenwerk.be

Tags:
,