Aannemer bouwt brugdek op werfzone Jubellaan

Aannemer bouwt brugdek op werfzone Jubellaan

 

17/06/2015-  Om het mogelijk te maken dat automobilisten later een doorsteek krijgen onder de spoorlijn tussen Mechelen en Brussel, moet er ter hoogte van de Stenenmolenstraat en Halfgalgstraat een brugdek onder de sporen geplaatst worden. Dat brugdek, meer dan 50 meter lang en bijna 20 meter breed, wordt momenteel op de werfzone afgewerkt.

De plaatsing van dat brugdek is een ingewikkelde en technisch hoogstaande operatie, die we al voor de derde keer gaan uitvoeren (reeds twee maal onder de lijn Antwerpen-Leuven). De klus kan alleen gebeuren op momenten dat er weinig treinverkeer is. Daarom zal het weekend van vrijdag 19 juni tot en met maandagochtend 22 juni voortdurend gewerkt worden. Dus ook ’s nachts.

Hoewel de werfverantwoordelijken er alles zullen aan doen om de licht- en geluidshinder zoveel mogelijk te beperken, is enige overlast onvermijdelijk. Waarvoor onze excuses.

Het tijdelijke platform waarop het definitief brugdek ter plaatse gefabriceerd wordt.

De brughoofden onder de spoorlijn Mechelen-Brussel zijn reeds uitgegraven en zullen in een latere fase gebetonneerd worden.

Zicht onder het voorlopig brugdek op spoorlijn Mechelen-Brussel.