Afgesloten fietsenparking verhuist en breidt uit

Afgesloten fietsenparking verhuist en breidt uit

Samen met de sloop van het stationsgebouw wordt ook de afgesloten fietsenparking afgebroken. Om die dienstverlening te verzekeren, zullen NMBS en de stad Mechelen een nieuwe fietsenparking onder de Postzegelbrug inrichten. Tegelijk wordt de capaciteit met meer dan 100 plaatsen uitgebreid.

Abonnement voor de bewaakte fietsenparking?

Omdat de aannemer in de loop van januari start met de sloop van het volledige stationsgebouw, moet ook de huidige afgesloten fietsenparking verdwijnen. Deze fietsenparking is alleen toegankelijk voor houders van een specifiek abonnement en bevindt zich in een afgesloten gedeelte.

Om de dienstverlening voor deze abonnees te bestendigen, hebben NMBS en de stad Mechelen besloten om gezamenlijk een nieuwe afgesloten fietsenparking in gebruik te nemen. Die bevindt zich onder de Postzegelbrug en zal plaats bieden aan 270 fietsen, wat een gevoelige uitbreiding is van de huidige capaciteit. Er wordt ook een speciale zone voorzien voor buitenmaatse fietsen. Voor wie nu een abonnement heeft voor de afgesloten fietsenparking verandert er niets. Het abonnement blijft gewoon doorlopen. Wie geïnteresseerd is om nieuwe abonnee te worden, kan zich wenden tot de loketdiensten in het tijdelijke stationsgebouw op het Koning Albertplein.

Extra fietsenrekken en bewaking in de vrije fietsenstallingen

De afgesloten fietsenparking onder de Postzegelbrug komt op de plaats waar nu al – gratis – fietsen kunnen gestald worden. Die moeten daar ten laatste op 4 december weggehaald worden. Daarom worden verder onder de Postzegelbrug maar ook aan de Arsenaalzijde van het station bijkomende fietsenrekken geplaats. Daar kan men gratis de fiets zetten en hoewel deze rekken niet afgesloten zijn, worden ze wel beveiligd door bewakingscamera’s.

Hinder door de verhuis beperken

Om deze verhuis vlot te laten verlopen, is er een uitgebreide communicatie opgezet, zowel in het afgesloten als in de open deel van de fietsenparkings. Iedereen wordt verwittigd door middel van labels aan de fiets, door infoborden en door duidelijke boodschappen op werfdoeken.

Alle projectpartners van Mechelen in Beweging leveren maximale inspanningen om de bereikbaarheid van het station met de fiets en het comfort op de fietsenparkings optimaal te maken. Tijdens de grote bouwwerken is dit geen sinecure, maar het Team Minder Hinder doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.