Colomalaan 2 weekends dicht voor auto’s

Colomalaan 2 weekends dicht voor auto’s

De Colomalaan zal in de weekends van vrijdag 31 januari t.e.m. zondag 2 februari en vrijdag 7 februari en zondag 9 februari afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel door.

In het kader van het stationsproject Mechelen in Beweging moet er op de Colomalaan een nieuwe verbinding voor riolering aangelegd worden. Dat kan alleen als de belangrijke verbindingsweg afgesloten wordt. De rioleringsbuizen die de Colomalaan dwarsen, liggen erg diep. De werkput gaat tot een diepte van 3,5 meter. Omwille van veiligheidsredenen is het onmogelijk om autoverkeer rakelings langs dergelijke diepe putten te sturen. Daarom ziet de aannemer zich verplicht de rijbaan af te sluiten. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs.

In die periode wordt ook de Tervuursesteenweg heraangelegd. Daardoor is het gedeelte tussen de Dennenstraat en de Voetbalstraat ook al afgesloten voor alle autoverkeer. Om onnodig verkeer zoveel mogelijk te vermijden, zullen op de Leuvensesteenweg waarschuwingsborden geplaatst worden, die de automobilisten aanzetten om via het Raghenoplein en de stadsvesten in de richting van Brussel te rijden. Voor de omgekeerde route gebeurt net hetzelfde.

De Colomalaan is een drukke verbingsbaan, daarom wordt de klus tijdens verkeersluwe momenten geklaard. Ook wil men hinder voor de school zoveel mogelijk beperken. Daarom werd beslist twee opeenvolgende weekends te werken.De werken worden ingepland onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Als het in de geplande periodes stevig vriest of veel sneeuw valt, moeten de werken worden uitgesteld.

Afsluiting Colomalaan voor gemotoriseerd vervoer:

  • vrijdag 31/1 vanaf 19u tot en met maandag 3/02 6u
  • vrijdag 7 februari 19u tot en met maandag 10/02 6u