Dwars door Mechelen krijgt primeur

Dwars door Mechelen krijgt primeur

 

 

28/09/2014- Het derde weekend van september staat met stip aangeduid in de agenda van heel wat sportievelingen, want dan vindt het jaarlijks loopevent Dwars door Mechelen plaats. Dat is een 10 km lange wedstrijd rond en door Mechelen. Ook Mechelen in Beweging (what’s in a name?) supporterde voor iedereen die meeliep met een erehaag van vlaggen en een primeur: een beeld met het toekomstige Dijlepad!

 

Dit jaar vond er ook een parcourswijziging plaats, vanwege de werken van Mechelen in Beweging op de werfzone van het Douaneplein. Het Dijlepad werd gedeeltelijk ingekokerd en gedempt zodat de aannemer meer plaats heeft om een brug voor de Spoorbypass, Tangent en fietsers-en voetgangers te bouwen. Lees meer: Dijlepad gedeeltelijk afgesloten

Om alle sportieveling aan te moedigen vormde Mechelen in Beweging een erehaag met vlaggen aan het sluizencomplex van Hanswijk De Bercht. 

 

Daarbij kregen de lopers een een primeur te zien. Vlak aan de werfzone en het sluizencomplex toonden we een simulatiebeeld van het nieuwe, toekomstige Dijlepad: