Extra hoffelijkheid aan Hanswijkvaart

Extra hoffelijkheid aan Hanswijkvaart

Begin februari begon de aannemer te werken aan de vaartzijde op Hanswijkvaart. Hiervoor moest hij het fiets- en voetpad tijdelijk verleggen naar de kant van de stationswerf.

Spijtig genoeg liet de vrije zone niet toe om een rechtlijnig pad aan te leggen, en zitten er nu twee hoeken van 90° in. Bij onoplettendheid kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Deze problematiek werd al enkele keren besproken met verschillende partijen. Maar telkens wordt er besloten dat oplossingen als wegmarkeringen en spiegels geen nut zouden hebben in deze situatie.

Daarom willen we de weggebruikers vragen om zich hier extra hoffelijk te gedragen naar elkaar toe. De weginrichting vraagt hier om aangepast gedrag. Vertraag nog een beetje meer. Kijk extra goed uit. Laat elkaar zoveel mogelijk ruimte om te passeren.

tijdelijk voet- en fietspad Hanswijkvaart

Gelukkig gaat het hier slechts om een tijdelijke situatie. Eind maart wordt het fiets- en voetpad opnieuw verlegd. De aannemer zal er speciaal voor fietsers en voetgangers een overbrugging over de werfput aanleggen. Geen rechte hoeken meer, maar comfortabel en overzichtelijk rechtdoor rijden. 

Tot dan excuseren wij ons voor het ongemak.

Tags: