Grootwerfbezoek

Grootwerfbezoek

 

02/10/2015 Voor de tweede maal dit jaar krijgen geïnteresseerden de unieke kans om gratis De Werf van de Eeuw te bezoeken. Met het succesvolle programma dat de stadsgidsen aanbieden aan groepen kan dit alleen langsheen de werf. Maar op zondag 18 oktober kan je echt overal in en aan. Omwille van de grote afstand van de volledige werfzone – meer dan 2,5 km – wordt het traject beperkt tot de parking en het werfgedeelte Arsenaal, tussen de toekomstige parking en de Leuvensesteenweg.

Van 9u ’s morgens tot 17u ’s middags brengen groepen onder begeleiding van een gids een bezoek aan de drie verdiepingen van de parking, de toekomstige kiss and ride en een belangrijk ondergronds deel van de Tangent. Op verschillende plaatsen geven ingenieurs en werfleiders gespecialiseerde uitleg over de constructies en de methodes die men daarbij hanteert.

 Dergelijke rondleidingen duren bijna twee uur en zijn alleen toegankelijk voor personen van ouder dan 12 jaar, die goed te been zijn. Stevig schoeisel is aangeraden.