Groot Werfbezoek III

Groot Werfbezoek III

Zondag 17 april kregen 670 enthousiastelingen de kans om een exclusieve rondleiding te krijgen op een normaal vrijwel ontoegankelijk deel van de werf. Heel wat deelnemers bestempelden dit dan ook als een unieke ervaring.

Meer dan 1.500 inschrijvingen kwamen er binnen, voor slechts 600 plaatsjes. Na heel wat puzzelen, konden we het aantal nog optrekken tot 670. Maar dan moesten we nog steeds meer dan de helft van de geïnteresseerden teleurstellen.

De 670 gelukkigen kregen een bijna 2 uur durend parcours voorgeschoteld dat zich uitstrekt tussen het Douaneplein en de gebouwen van de Centrale Werkplaatsen aan de Leuvensesteenweg.
Zij konden als eerste over de Tangent stappen, de toekomstige autoverbinding tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. Maar ze wandelden ook over de tijdelijk gedempte Dijle en mochten zelfs als eerste de in aanbouw zijnde spoorwegbrug over de Leuvensesteenweg betreden. Dat laatste kon alleen dankzij een enorme inspanning van de aannemer die erin geslaagd is zijn werkschema zodanig aan te passen dat het betonneren van deze brug met enkele dagen vervroegd werd. 

Na een inleidende infosessie werden de bezoekers rondgeleid door speciaal daarvoor opgeleide stadsgidsen. Bovendien stonden op enkele cruciale punten specialisten van het studiebureau TUC RAIL die extra technische uitleg verstrekten bij de verschillende bouwconstructies. ‘Nu begrijpen we niet alleen veel beter hoe het project in elkaar zit’, hoorde men geregeld als bemerking, ‘maar zien we ook dat de enorme budgetten voor dit project wel degelijk zinvol geïnvesteerd worden’.

Wellicht organiseert het communicatieteam in de maand oktober opnieuw een Groot Werfbezoek, maar dan wellicht op een ander deel van deze 3 km lange bouwwerf.

Voor wie niet zolang kan wachten, kunnen we de Open Wervendag aanraden. Momenteel is er nog maar weinig info bekend. Maar enkele delen van onze werf zullen ook dan toegankelijk zijn.
www.openwervendag.be