Hanswijkvaart open voor fietsers en voetgangers

Hanswijkvaart open voor fietsers en voetgangers

6/03/2017- De Hanswijkvaart is vanochtend opnieuw opengegaan voor fietsers en voetgangers. Tijdens de krokusvakantie werd de vaartzijde een week lang afgesloten en moesten fietsers en voetgangers omleidingen volgen. Enkel op zaterdag 11 maart zal de Hanswijkvaart nog één keer afgesloten worden en gelden volgende omleidingen:

Voor fietsers via de Colomalaan-Jubellaan-Postzegellaan (+10 minuten)

Voor voetgangers via de autoparking Hanswijkvaart- de achterkant van het stationsgebouw- stationsgebouw- K. Albertplein (+6 minuten)

 

Zaterdagochtend heeft Infrabel het grootste onderdeel van de nieuwe stalen brug over de Leuvense Vaart in Mechelen geplaatst. Dit is de laatste te realiseren brug in het kader van de Spoorbypass. Er gingen aan dit technisch hoogstandje heel wat voorbereidingen vooraf en dit was enkel mogelijk dankzij 2 gigantische mobiele kranen. De werken passen in de aanleg een nieuwe spoorlijn die op termijn zal zorgen voor een capaciteitsuitbreiding in Mechelen, een aansluiting met de Diabolo en een verbetering van de mobiliteit van en naar Brussel.