Margaretatunnel richting Antwerpen gesloten van 17 op 18/8

Margareta tunnel in Mechelen veilig na losgekomen bekleding

Margaretatunnel richting Antwerpen gesloten van 17 op 18/8

Tijdens een eerste inspectie tijdens de nacht van 16 op 17 augustus zocht de aannemer naar de oorzaak van het losgekomen steengruis van de plafondbekleding in de Margaretatunnel en controleerde hij de rest van de koker op loshangende bekleding. Het onderzoek in de tunnelkoker richting Brussel is goed verlopen. De aannemer wijt de oorzaak aan het ontbreken van het uitzetprofiel in de betreffende voeg van de tunnel. De aannemer controleerde ook alle andere voegen en deed een aantal proeven op de rest van het tunneldak. Er werden geen andere problemen vastgesteld.

Ook tunnelkoker richting Antwerpen krijgt preventieve inspectie

Komende nacht, van 17 op 18 augustus, zal de aannemer uit voorzorg ook het dak van de tunnel in de andere tunnelkoker inspecteren. Na een volledige kwaliteitscheck van de plafondbekleding in beide kokers bekijken NMBS en AWV of er nog bijkomende onderzoeken op de tunnelbekleding moet gebeuren.

De inspectie in de tunnelkoker richting Antwerpen start om 20u ’s avonds en eindigt ten laatste om 6u ’s morgens. De tunnelkoker richting Brussel blijft wel open. Het autoverkeer richting Leuvensesteenweg en Antwerpen moet hierdoor een omleiding via de Brusselpoort volgen. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de E19.

Indien de inspectiewerken geen bijkomende problemen in de andere tunnelkoker opleveren, kan de Margaretatunnel opnieuw helemaal open.