Koning Albertplein kleurt rood en groen

Rood en groen in zadelhoesjes op het stationsplein

Koning Albertplein kleurt rood en groen

Je hebt haast en parkeert je fiets zo snel en zo dicht mogelijk bij het station op het K. Albertplein. Al weet je dat het daar niet mag. Herkenbaar? Normaal halen we je fiets dan weg. Maar nu geven we je de boodschap om je fiets zelf, tijdig te verzetten naar een fietsenparking. En dat aan de hand van een zadelhoesactie op donderdag 12 oktober.

Sinds de tijdelijke heraanleg van het Koning Albertplein in juli 2023 verloopt het verkeer er veel vlotter en veiliger. Enkel het fietsparkeren blijft problematisch. Ondanks dat er in de stationsomgeving met 2750 plaatsen voldoende parkeercapaciteit is. ‘Op het stationsplein zijn we met het Minderhinderteam dagelijks in de weer om iedereen een veilige plaats op het plein te geven. Vooral het correct parkeren van fietsen blijft een werkpunt. We hebben al van alles geprobeerd. Van fietsweghaalacties, sensibiliserende werfdoeken tot nieuwe fietsvakken schilderen en uitbreiding van fietsenparkings. Die acties helpen echter tijdelijk of gedeeltelijk. Daarom gooien we het met deze zadelhoesactie over een andere boeg.’, aldus Ninah Van Aelst, communicatieverantwoordelijke van Mechelen in Beweging. ‘Vandaag krijgen alle fietsen aan de stadszijde van het station een zadelhoes. Maar ook de fietsen aan de Arsenaalzijde pakken we weldra aan.’

 

Speciale zadelhoesjes

Op donderdag 12 oktober zal het stationsplein rood en groen kleuren. Dat heeft niets met voetbal te maken, maar wel met de zadelhoesactie van Mechelen in Beweging. Foutparkeerders krijgen een rode hoes met de boodschap ‘Auwch, verkeerd geparkeerd’ en correct geparkeerde fietsen krijgen een groene hoes met ‘Check, je fiets staat op de juiste plek.’ Zo moedigen we mensen aan om hun fiets in de fietsenparking te (blijven) zetten. Verkeerd geparkeerde fietsen zorgen voor onveilige situaties met andere weggebruikers. Bovendien zorgt het voor een rommelige aanblik. Let op: fietsen die voor gevaarlijke situaties zorgen, brengt Fietspunt meteen naar een juist fietsvak of -parking. Kijk dus eerst goed rond in de dichtstbijzijnde fietsenstalling indien je je foutgeparkeerde fiets zoekt.