Leuk gadget voor combinatie trein met bus

Leuk gadget voor combinatie trein met bus

Het promoteam van het stationsproject Mechelen in Beweging verraste enkele duizenden busgebruikers met een leuke gadget.Busreizigers die ook de trein namen, kregen een heel speciale balpen die ook een usb-stick bevat. Daar staat allerlei informatie over het stationsproject op.

 Mechelen in Beweging ijvert er al langer voor dat treinreizigers niet noodzakelijk met de auto naar het station moeten komen. Vorig jaar werden de fietsende pendelaars in het zonnetje gezet en kregen die allemaal een set fietslichtjes. Vandaag was het de beurt aan de busreizigers. Wie tijdens de avondspits gebruikt maakte van de combinatie bus en trein, kreeg een uniek gadget aangeboden: een balpen met usb-stick. Die geheugenkaart bevat onder meer een promofilmpje voor het stationsproject en wie het filmpje helemaal bekeek en een prijsvraag oploste, maakt bovendien kans om voor 50 euro muziek te kunnen downloaden.

Op die manier wil Mechelen in Beweging de pendelaars en studenten die met de bus naar het station komen extra bedanken. En meteen er anderen toe aanzetten dit voorbeeld te volgen. Dat zal in de toekomst noodzakelijk zijn, want het aantal treinreizigers zal ook in Mechelen sterk aangroeien. Vandaag stappen hier ruim 21.000 mensen per dag op de trein, maar over enkele jaren verwacht men een toename tot 30.000. Het voor- en natransport van die extra reizigers zal voornamelijk met de fiets en met de bus moeten gebeuren.

In heel het stationsproject wordt trouwens speciale aandacht besteed aan het busvervoer. Zo zal er aan de Arsenaalzijde van het nieuw te bouwen station een 17 perrons tellende halteplaats voor de streekbussen komen, compleet met een erg comfortabele wachtaccomodatie en bijhorende Lijnwinkel. De stadsbussen zullen nog steeds een halteplaats hebben aan de stadszijde van het station.

Info: www.mecheleninbeweging.be

Tags:
, ,