Leuvensesteenweg krijgt tijdelijk containers

Leuvensesteenweg krijgt tijdelijk containers

Langs de zijde van de wijk Arsenaal op de Leuvensesteenweg wordt het fiets-en voetpad tijdelijk vervangen door containers.  Vlak naast het pad plaatst de aannemer van het stationsproject momenteel de betonnen palen van de brughoofden voor de toekomstige spoorbypass. Eerst wordt de grond voor de palen uitgeschroefd om vervolgens opnieuw te vullen met beton. Twee kranen, die wel 7 ton kunnen verzetten, worden voor deze klus ingezet. Zij zullen de werf via het Douaneplein op en af rijden en niet via de Leuvensesteenweg. Hierdoor vermijden we verkeershinder op de Leuvensesteenweg.

Omdat deze werfactiviteit dicht bij het fiets-en voetpad plaatsvindt, vond de veiligheidscoördinator het veiliger om over een lengte van 36 meter containers te plaatsen zodat fietsers en voetgangers veilig en comfortabel hun weg van en naar de stad vinden. De containers zullen er tot  aan de start van het bouwverlof (14/7) staan en binnenin verlicht worden. 

Ook de bewoners aan de Leuvensesteenweg krijgen een metershoge containerwand die voornamelijk geluidshinder moet opvangen, maar ook stof- en lichthinder beperkt. Het weekend van 27 tot 30 juni wordt de plaatsing van de brugdekken voorbereid. Ook ’s nachts zal er door gewerkt worden. De containerwand blijft op zijn minst tot aan het bouwverlof staan.