Lezing:’De Centrale Werkplaats Mechelen’

Lezing:’De Centrale Werkplaats Mechelen’

 

1/09/2015-  Dit jaar viert de stad Mechelen het Europees jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed. Soirée Lamot pikt dit najaar hierop in met een reeks snedige vertellingen over ‘bedrijvig erfgoed’ in Mechelen en omstreken.

Vanaf 10 september neemt Soirée Lamot je opnieuw mee achter de coulissen van het Mechelse erfgoed. Verspreid over vier lezingen vertellen deskundigen gepassioneerd én op een toegankelijke wijze over hun onderzoek. Maak kennis met de vele gezichten van industrieel Mechels erfgoed en leer meer over onze geschiedenis, zowel over de petite histoire als over de mijlpalen.

Op 24 september is het de beurt aan Paul Van Aelst en Tony Van den Berghen met hun lezing ‘De Centrale Werkplaats Mechelen: springlevend spoorwegerfgoed’. In 1835 kreeg Mechelen De Mijlpaal als centraal punt van het spoorwegnet. Het startsignaal voor de groei en bloei van Het Arsenaal was gegeven.Tony Van den Berghen en Paul van Aelst nemen ons mee op een virtuele wandeling door de vroegere en huidige herstelateliers voor rollend materieel. Zo ontdekken we de sociaaleconomische rol van de grootste NMBS-werkplaats van België voor de ‘stad aan het spoor’.

 

Praktisch: 

 Tickets koop je op voorhand bij UiT in Mechelen of de avond zelf aan de balie in Lamot. Wie meteen vier tickets voor de hele reeks koopt, kan gratis een lezing naar keuze bijwonen uit een volgende reeks. Je ontvangt hiervoor een code. Met deze code kan je terecht aan de balie van UiT in Mechelen. Je kan ze ook gebruiken wanneer je je tickets online bestelt.

 Reserveringen: UiT in Mechelen,

Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen

T 070 22 28 00 | W www.uitinmechelen.be