Nachtelijk afsluiten Leuvensesteenweg

Nachtelijk afsluiten Leuvensesteenweg

22/06/2016- UPDATE HINDER Vanavond 22 juni tussen 20u- 24u wordt de betonnen sokkel onder de nieuwe spoorwegbrug aan de Leuvensesteenweg weg geboord. Dit geeft tijdelijk extra lawaaihinder. De aannemer doet dit ’s avonds en niet ’s nachts zodat de buurtbewoners kunnen slapen.

 

 

 

27/05/2016- In de week van 19 tot 24 juni zal de Leuvensesteenweg ‘s nachts voor gemotoriseerd verkeer afgesloten worden. De ruwbouw van de toekomstige spoorwegbrug over de Leuvensesteenweg is zodanig gevorderd, dat de brug inmiddels zelfdragend is. Daardoor kan de tijdelijke overkluizing die nodig was voor de constructie er van binnenkort worden weggenomen.

Wanneer?
Als alles volgens plan verloopt, vangen de werken aan tijdens de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni en zullen ze klaar zijn de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni. De werken vinden telkens plaats tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘ s morgens.

Waarom ‘s nachts?
Het weghalen van deze constructie vereist de inzet van grote machines en heel wat veiligheidsmaatregelen, waardoor het gemotoriseerde verkeer op die plaats totaal onmogelijk wordt. Daarom zal er ’s nachts gewerkt worden.

Hinder?
Er worden kranen en andere machines ingezet, metalen stellingen moeten worden afgebroken, er vindt werftransport plaats. Dat brengt onvermijdelijk geluidshinder met zich mee, maar de aannemer stelt alles in het werk om dit zo beperkt mogelijk te houden. Onze excuses alvast voor de hinder.

Hoe omrijden?
De Leuvensesteenweg zal tussen Raghenoplein en de Motstraat worden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Auto’s, vrachtwagens en bussen zullen een omleiding via Motstraat, Hanswijkvaart, Colomalaan en Postzegellaan moeten volgen. Lokaal verkeer tussen Motstraat en Wagonstraat blijft mogelijk.

Fietsers en voetgangers?
Voetgangers en fietsers kunnen wel door, maar de kans bestaat dat werfverantwoordelijken hen op momenten van gevaarlijke maneuvers gedurende enkele minuten staande houden.

Elders nog nachtwerk?
Ja, op de Brusselsesteenweg. Tijdens de nacht van 3 op 4 juni. Tussen 0u en 5u bewerkt een onderstopper het spoorwegtalud. Dit zal beperkte lawaaihinder veroorzaken.