Nieuwe beachvolleyvelden naast ondergrondse parking en Iham

Nieuwe beachvolleyvelden naast ondergrondse parking en Iham

30/05/2018- De beachvolleybalvelden aan sporthal IHAM zijn opnieuw geopend. De velden moesten heraangelegd worden omwille van de werken aan de nieuwe toegangsweg voor de stationsparking. Het gaat om twee velden naast elkaar, die beiden de officiële afmetingen hebben. Niet alleen de beachvolleybalvelden werden vernieuwd, ook het petanqueveld dat aan vervanging toe was, werd heraangelegd. Het speeltuintje is er nog steeds, alleen op een andere plaats. Bij mooi weer is er dus entertainment voor elke leeftijdscategorie aan sporthal IHAM!

Betere kwaliteit

Voordeel van de verbouwingen aan de stationsparking, is dat de stad Mechelen zo de kans kreeg de kwaliteit van de velden te verbeteren. De ligging van de velden is nu beter dan voordien: de velden liggen naast elkaar. Het is bijgevolg niet meer storend wanneer ze samen gebruikt worden. Verder werd er volledig nieuw zand aangevoerd, en dus zonder takken, stenen of onkruid. Wie beachvolleyballen iets te intensief vindt, kan er ook nog steeds terecht voor een wedstrijdje petanque. Omdat het vorige petanqueveld in zeer slechte staat was, werd het volledig vernieuwd. En geen paniek! Het speeltuintje is er nog steeds. Kinderen zullen zich er dus niet vervelen tijdens een wedstrijdje petanque of een beachvolleybalmatch van de ouders. Op lange termijn zullen de beachvolleybalvelden mee verhuizen met de nieuwe sporthal.

Financiering NMBS

De stad Mechelen heeft zelf niet geïnvesteerd in deze vernieuwingen. Ze werden volledig gefinancierd door NMBS. NMBS gebruikt immers een stuk grond van de stad Mechelen voor de oprit van hun stationsparking, waardoor de stad Mechelen in ruil deze investering kreeg. 

Zicht op de aanleg van de in- en uitrit van de nieuwe ondergrondse parking die in september open gaat.

 Praktisch

Het tarief per uur bedraagt 7 euro voor erkende clubs en 14 euro voor niet-erkende clubs. Reserveren is verplicht. Je kan de beachvolleybalvelden reserveren bij AGB Sportief Actief Mechelen per telefoon 015/43 20 73 of per mail via reservaties@sportactiefmechelen.be.