Nog 1 keer nachtlawaai

Nog 1 keer nachtlawaai

22/10/2014- De nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 oktober zal een speciale machine ingezet worden op de spoorlijn tussen Mechelen – Brussel, op het gedeelte tussen de Brusselsesteenweg en de Jubellaan. Het gaat om een zogenaamde ‘onderstopper’. Dat is een treinstel dat de ballast tussen de rails aanvult en egaliseert, wat noodzakelijk is voor de perfecte stabiliteit van de sporen. Daarmee komt voor dit jaar een einde aan de nachtelijke werken op de werfzone Jubellaan.

De voorbije weken is daar vrijwel elke nacht werfactiviteit geweest, als voorbereiding op de doorsteek van de toekomstige Tangent onder de spoorlijn Mechelen – Brussel. Het vorige weekend resulteerde dat het in aanbrengen van de tijdelijke brugdekken. Die moeten nog wel in de loop van het voorjaar 2015 vervangen worden door definitieve constructies. Maar tot dan is in principe alle nachtwerk achter de rug.

Mechelen in Beweging is er zich van bewust dat deze werken op bepaalde momenten hinder veroorzaakt hebben en wenst zich daar uitdrukkelijk voor te verontschuldigen. Maar heel wat werken op of naast het spoor kunnen alleen maar ’s nachts gebeuren. Daarbij wordt steeds getracht om het lawaai en de trillingen zoveel mogelijk te beperken, maar volledig uitsluiten is helaas onmogelijk.