Plannen voor nieuw station liggen ter inzage

Plannen voor nieuw station liggen ter inzage

22/02/2017- In het Huis van de Mechelaar liggen tussen 23 februari en 24 maart de plannen voor het nieuwe treinstation ter inzage. Zowel de stedelijke bouwdienst als het communicatieteam van Mechelen in Beweging zijn er beschikbaar voor uitleg. Ook de grote stationsmaquette kan men er bezichtigen.

De plannen omvatten de bouw van een volledig nieuw treinstation met faciliteiten voor busgebruikers, een ondergrondse fietsenstalling met 5.000 plaatsen, een administratief gebouw met commerciële ruimte en een laad- en loszone voor de stationsgebonden functies. Het geheel omvat 73 plannen.

Om tijdens dit openbaar onderzoek antwoord te kunnen geven op de vragen van geïnteresseerde burgers, liggen de plannen ter inzage in het Huis van de Mechelaar. Het communicatieteam van Mechelen in Beweging is op dinsdagvoormiddag, woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag aanwezig om vragen te beantwoorden. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de nieuwe stationsmaquette die in het Huis van de Mechelaar opgesteld staat.

Alle plannen kunnen ook worden ingekeken in het Infopunt van het stationsproject, Consciencestraat 1b, tijdens de normale openingsuren: maandag van 11u tot 13u, woensdag van 12u tot 15u en donderdag van 16 tot 19u. Eventuele bezwaarschriften kunnen echter alleen ingediend worden bij de stedelijke bouwdienst.