UPDATE Excuses voor geluidshinder heiwerk aan de Leuvense Vaart

UPDATE Excuses voor geluidshinder heiwerk aan de Leuvense Vaart

 

17/06/2015- Het stationsproject Mechelen in Beweging wenst zich uitdrukkelijk te excuseren voor de lawaaihinder afgelopen dagen door de werken aan de Leuvense Vaart. Men had dit lawaai niet kunnen voorkomen, maar wij zijn er ons van bewust dat we de buurt hierover beter hadden moeten informeren.  Wij verontschuldigen ons hier voor.

De werken voor de ondertunneling van de Leuvense Vaart zijn recent gestart met het aanleggen van een bouwput in het kanaal, aan de kant van de Geerdegemvaart. Daarbij moeten 30m lange stalen buizen diep in het kanaal geheid worden en dat maakt erg veel lawaai. Doordat deze buizen niet in volle grond geplaatst worden maar in het water, is de lawaaihinder veel groter dan verwacht.Wij wensen ons daar voor te verontschuldigen. Vooral ook omdat dit vooraf niet verwittigd was. Wij beseffen dat dit wel had moeten gebeuren en willen ons hier uitdrukkelijk voor excuseren.

Spijtig genoeg is de hinder nog niet achter de rug. Nog tot eind juni zullen afwisselend palen geheid worden en damplanken in de vaart getrild worden. Het intrillen maakt wat minder lawaai, maar zorgt toch ook voor overlast. Het is moeilijk om een strikte timing mee te geven, omdat de werken afhankelijk zijn van technische ingrepen. Als alles vlot verloopt, zullen deze werken eind juni klaar zijn.

In overleg met de burgemeester en op zijn uitdrukkelijk verzoek zal het heien van de buispalen tijdens de daluren gebeuren. In principe ook niet op zaterdag en zondag. Dat dit het voorbije weekend we het geval was, heeft te maken met het stileggen van het scheepvaartverkeer op het kanaal. Wanneer zich technische of logistieke problemen voordoen, kunnen deze data op het laatste moment wijzigen. Wij zullen dit steeds melden op de projectwebsite www.mecheleninbeweging.be. Met nogmaals onze excuses voor de hinder.

Indien gewenst kan je tijdens de openingsuren van het Infopunt oordopjes komen afhalen.

maandag: 11-13u

woensdag: 12-15u

donderdag 16-19u