Perronverzakking op spoor 10 van Mechels station

Perronverzakking op spoor 10 van Mechels station

Door waterinsijpeling onder het perron van spoor 10 van het Centraal Station in Mechelen heeft zich dinsdagochtend een grondverzakking voorgedaan, waarbij een diepe put gevormd werd. Een persoon kwam in de put terecht, gelukkig zonder al teveel erg. De aannemer die aan het werk is voor het stationsproject is onmiddellijk begonnen met beveiligings- en herstellingswerkzaamheden.

De juiste oorzaak van het incident moet nog bevestigd worden, maar mogelijk is de 1,5 meter diepe put er gekomen door een probleem met een afvoerbuis van het regenwater. De overvloedige neerslag van maandagavond en dinsdagnacht zullen daarbij wellicht een rol gespeeld hebben. Het is niet de eerste maal dat zich dergelijk incident voordoet. Ook vorig jaar is er na een periode van hevige regenval op ongeveer dezelfde plaats een verzakking van het perron geweest.

Dit incident heeft geen gevolgen gehad voor het treinverkeer. De dienstregeling is normaal kunnen verlopen. Spoor 10 van het Centraal Station is trouwens al een jaar buiten gebruik door de werken van het stationsproject. Op die plaats moet de ondergrondse parking komen en wordt er later een bijkomend dubbelspoor voor de bypass aangelegd. Toch zijn de werken wellicht niet de rechtstreekse oorzaak van dit incident, want de graafwerken worden voortdurend gecontroleerd en alle veiligheidsmaatregelen worden strikt in acht genomen.