Stadsgidsen leiden groepen rond langs ‘Werf van de Eeuw’

Stadsgidsen leiden groepen rond langs ‘Werf van de Eeuw’

 

 

23/04/2015-  Het grote werfbezoek van zondag 26/4 kent een enorm succes. Op twee dagen tijd waren de 600 beschikbare plaatsen volgeboekt. Om aan die overweldigende interesse tegemoet te komen, organiseert Mechelen in Beweging in samenwerking met de Mechelse stadsgidsen geleide bezoeken langsheen de werven. Voor Mechelse verenigingen is dat zelfs gratis.

Na Sint-Romboutstoren, de Plezante Wandeling of de Caroluswandeling kan Mechelen vanaf 1 juni een nieuwe attractie aanbieden: een wandeling langsheen ‘De Werf van de Eeuw’. Speciaal voor groepen van minimaal 20 en maximaal 25 personen stippelde het communicatieteam van Mechelen in Beweging samen met de Mechelse stadsgidsen een parcours uit langsheen de werfzone van het stationsproject. Men vertrekt in het Infopunt aan de Consciencestraat waar de 6m lange projectmaquette de grote blikvanger is en gaat dan naar Spoor 10, waar een panoramisch zicht op de Werfzone Station heel veel duidelijk maakt. Van daar uit gaat het naar de Hanswijkvaart waar men meer verneemt over de bouw van de stationparking, naar de Geerdegemvaart om een zicht te krijgen op de tunnel onder het kanaal en ten slotte naar de Colomalaan waar men uitleg krijgt over Spoorbypass en Tangent.

De stedelijke gidsenvereniging heeft samen met Mechelen in Beweging een twintigtal gidsen een speciale opleiding gegeven, zodat zij perfect op de hoogte zijn van de werken in het kader van het stationsproject en op een boeiende manier heel wat interessante informatie kunnen geven. De bezoekers komen niet op de werf, maar van op de openbare weg en van in het station is de werfactiviteit erg goed te volgen. De wandelingen kunnen zowel op weekdagen als in het weekend plaats vinden.

Groepen die geïnteresseerd zijn betalen de normale prijs van een stadwandeling, maar Mechelse verenigingen kunnen eenmaal per jaar een gratis gidsbeurt krijgen. Alle info is te verkrijgen bij de stedelijke dienst voor toerisme in de Hallestraat 2, tel. 070 22.88.00 of mailen maar uit@mechelen.be. Ook reservaties moeten daar gebeuren.