10/11 mei & 17/18 mei: geen werfactiviteit op werf Arsenaal

10/11 mei & 17/18 mei: geen werfactiviteit op werf Arsenaal

 
   

Tijdens de twee middelste weekends van mei (10,11,17,18/05) zal de aannemer niet werken op de werfzone Arsenaal/Douane. De werken gaan er goed vooruit: de noodzakelijke kokerpalen werden zonder noemenswaardige problemen geplaatst waardoor de aannemer volgende twee weekends niet moet doorwerken. Er werd eveneens in de week overdag gewerkt met slechts één spoor buiten dienst, zodat de hinder in de volgende weekends kon worden vermeden. Pas eind mei wordt het weekend- en nachtwerk opnieuw aangevat met het plaatsen van damwanden aan de sporen. 

Tot de zomervakantie zal de aannemer van het stationsproject  bijna ieder weekend en ook ’s nachts doorwerken op de werfzone tussen het Douaneplein en de Leuvensesteenweg. Het gaat hier om werken zoals de wissels verleggen, kokers boren voor palen, damplanken aanbrengen en rails doorslijpen. Deze hele klus kan onmogelijk overdag gebeuren omwille van het drukke treinverkeer op de lijn tussen Antwerpen en Brussel. De aannemer doet het mogelijke om het lawaai en de trillingen te beperken, maar hinder is onvermijdelijk.

We vragen de omwonenden voor begrip van deze weekend-en nacht werken en bieden alvast onze excuses voor de mogelijke hinder.