Werken op werfzone Arsenaal tijdens paasweekend

Werken op werfzone Arsenaal tijdens paasweekend

Het stationsproject Mechelen in Beweging is recent gestart met de werken op de werfzone tussen de Leuvensesteenweg en het Dijlepad. Daar komt onder meer de nieuwe spoorbypass en de nieuwe tangent voor autoverkeer.

Een aantal van die werken heeft te maken met aanpassingen aan de bestaande sporen of met het aanleggen van constructies vlak naast het spoor. Deze werken hinderen het treinverkeer en moeten dus tijdens periodes van minder intensief treinverkeer worden uitgevoerd. Daarom zal er dit lange paasweekend, van vrijdag 18 april om 22.00u tot dinsdag 22 april om 05.00u ’s morgens continu gewerkt worden met aanzienlijke hinder tot gevolg.

Er moet onder meer een deel van het spoor worden opgebroken om de doorgang van de toekomstige tangent onder de spoorlijn tussen Mechelen en Leuven mogelijk te maken. Daarbij moeten meer dan 80 kokerpalen tot 25m diep in de grond gebracht worden. Dat gebeurt door middel van een schroefinstallatie, die heel wat geluidsarmer werkt dan de normale techniek van trillen of heien. Maar de motoren die deze installatie aandrijven maken uiteraard wel lawaai. De werfzone zal ook ’s nachts voortdurend verlicht zijn, wat hinder met zich mee kan brengen. De aannemer zal evenwel alles in het werk stellen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Onder meer daarom worden zoveel mogelijk transporten van het Douaneplein uitgevoerd en niet langs de wijk Arsenaal.

Onze excuses voor de mogelijke geluidshinder. Voor meer algemene informatie over het stationsproject kan u steeds de website www.mecheleninbeweging.be raadplegen of tijdens kantooruren bellen op het gratis nummer 0800 55575.