Fiets kwijt?

Wanorde fietsen station... Ben je je fiets kwijt? Maak een afspraak bij Fietspunt.

Fiets kwijt?

Op 3 april hielden we lenteschoonmaak op het K. Albertplein. Na een sensibiliseringsperiode van drie weken met fietslabels, werfdoeken en online berichtgeving worden wrakken en hinderlijk geparkeerde fietsen op het stationsplein verwijderd.

Wanorde fietsen station

Ben je je fiets kwijt? Weggenomen tijdens onze knipactie op 3 april? Maak een afspraak bij Fietspunt: 

Per opruimactie zorgen we voor een correcte registratie en aanmaak digitaal register. Je bent je fiets niet kwijt. De weggehaalde fietsen blijven bewaard. Neem je sleutel en identiteitskaart mee bij ophaling.

Fietser, hou rekening met de voetgangers

Twee werven en tal van verkeersstromen en horeca. Het hele projectteam buigt zich iedere dag over een enorme ruimtelijke puzzel. Om een vlotte en veilige doorstroming te garanderen, vragen we alle weggebruikers zich aan de strikte verkeersregels te houden. Dat geldt ook voor de duizenden fietsers die dagelijks gebruik maken van het bus- en treinstation. We vragen aan de fietsgebruiker dat hij ook rekening houdt met voetgangers, kinderwagens en minder mobiele mensen. Dit houdt in dat zij hun fiets op een correcte manier stallen.

Orde op het plein door extra stallingen

Om hieraan tegemoet te komen, zorgen we dat er een duidelijk afgebakende zone tegenover het busstation komt waarbinnen fietsen vanaf 3 april moeten gestald worden. Tussen de bomen brengen we belijning aan zodat het duidelijk wordt waar de fiets kan gestald worden. Ook hier wordt gevraagd om deze correct te plaatsen.

Ook de fietsenstalling aan de Arsenaalzijde zal eind april uitgebreid worden met 750 plaatsen.