Fietsenstalling achterkant station verplaatst

Fietsenstalling achterkant station verplaatst

29/03/2017-Het stationsproject Mechelen in Beweging maakt van de paasvakantie gebruik om de fietsenstalling aan de Arsenaalzijde te verhuizen en dichter bij de sporen te brengen. Dat wordt mogelijk door het dichtleggen van het dak van de ondergrondse parking. Voor de fietser zal er weinig hinder zijn.

Op dit moment bevindt de fietsenstalling Arsenaalzijde zich vlakbij de vervangparking, aan de rand van de werfzone. Maar nu de ruwbouwwerken voor de ondergrondse parking bijna klaar zijn, kan men die fietsenstalling tot dicht bij de sporen en tot de toegang naar de perrons brengen. Vanaf maandag 3 april wordt de huidige fietsenstalling in fasen afgebroken en overgebracht naar de dakplaat van de parking. Die fasering zorgt ervoor dat er steeds voldoende rekken beschikbaar blijven, zeker tijdens de paasvakantie als er weinig of geen scholieren gebruik van maken. Overigens zijn er nog steeds voldoende fietsenstallingen beschikbaar aan de stadzijde van het station. Sinds de start van het project is het aantal fietsenrekken immers uitgebreid van 1.800 tot 2.550. In de nieuwe grote fietsenparking die binnen enkele jaren deel moet uitmaken van het stationscomplex zal plaats zijn voor minstens 5.000 tweewielers.

Het communicatieteam zal er voor zorgen dat de nieuwe locatie van de fietsenrekken duidelijk aangeduid wordt, zowel met plannetjes als met wegwijzers.

Meer info: www.mecheleninbeweging.be

Alle fieters werden tijdig geïnformeerd o.a. door de gele labels van Fietspunt

 

De oude fietsenstalling zal gefaseerd afgebroken worden

 

 Op deze locatie komt de nieuwe fietsenstalling