Wegenwerken aan de Leuvensesteenweg

Wegenwerken aan de Leuvensesteenweg

Start fase 2: 31 oktober 2019

Einde fase 2: zomer 2020

Werken: Op de Leuvensesteenweg moet de aannemer werken aan een rioleringsput, nutsleidingen en een keermuur bouwen om grondverzakkingen tegen te gaan. De werken zullen frequent wisselen van de kant van de Wagonstraat naar de Centrale Werkplaatsen.

Impact: Voor het autoverkeer verandert er weinig. Gemotoriseerd verkeer rijdt langs een  asverschuiving, voor voetgangers en fietsers een extra brede doorgang aan de kant van de Centrale Werkplaatsen. Oversteken kan aan de verkeerslichten van het Raghenoplein en aan de verkeerslichten van de Smisstraat. Het autoverkeer verloopt in twee richtingen over één rijstrook, zoals al geruime tijd het geval is. Die wordt mogelijk doordat de middenberm op dat gedeelte van de Leuvensesteenweg geasfalteerd werd.

Eind februari ’20 start de aannemer met de bouw van een damwand in het midden van de rijbaan, wat lawaai en trillingen geeft. Het autoverkeer rijdt aan beide zijdes van de weg, fietsers en voetgangers behouden een veilige doorgang.

Voor de bewoners van het begin van de Leuvensesteenweg (tussen de spoorwegbrug en de Wagonstraat) zijn er afvalpunten voorzien om vuilzakken te plaatsen.

Bekijk de video Hinder fase 2 Leuvensesteenweg