Hoe rij jij via de tangent?

Hoe rij jij via de tangent?

Hoe bereik jij je bestemming eens de nieuwe weg en tunnel (de “tangent”) geopend is? We stippelden zes trajecten uit die voor jou het vertrek of eindpunt kunnen zijn:

1. Van N15 naar E19 Mechelen Zuid

Vanop het nieuwe kruispunt N15 x tangent rij je onder de spoorlijn tot aan de verkeerslichten met de Leuvensesteenweg. Rij rechtdoor de tangenttunnel in. Blijf je de tunnel volvgen, dan kom je bovengronds ter hoogte van de Jubellaan. Op het kruispunt Jubellaan x tangent rij je rechtdoor tot je op de Brusselsesteenweg naar de oprit van de E19- Mechelen Zuid kunt.

 

2. Van Brusselsesteenweg naar Douaneplein

Van de E19 of vanuit Zemst rij je de Brusselsesteenweg op. Deze weg mondt uit op het kruispunt tangent met de Jubellaan. Als je het kruispunt over rijdt, kom je in de Tangenttunnel. Rij je rechtdoor, dan ga je na 750m de tunnel weer uit tot op het kruispunt met de Leuvensesteenweg. Blijf rechtdoor rijden: over de Dijle, onder de spoorbrug en kom je ten slotte op het Douaneplein.

 

3. Van de tangent naar de binnenstad

Er zijn drie plaatsen om vanaf de tangent de binnenstad te bereiken en omgekeerd:

  1. Op het kruispunt met de Jubellaan rij je de Postzegellaan op. Daarna ga je via de Stations- en de Leopoldstraat naar de stadsvesten.
  2. Vanaf het kruispunt met de Leuvensesteenweg bereik je via het Raghenoplein de binnenstad.
  3. Op het kruispunt met de Douaneplein kan je via de verkeerslichten aan de Nekkerspoel de Keizerstraat in.

 

4. Van tangent naar stationsparking

Vanuit de richting E19 rij je de tangenttunnel in. Ter hoogte van het station is er een afrit om deparking in te rijden. Vanuit de richting N15 komt, rij je net voor de tangenttunnel rechts omhoog.Daar kan je kieze tussen de parking en kiss&ride. De stationsparking verlaat je steeds vanaf het niveau -3.

 

5. Van tangent naar kiss & ride

Kom je uit de richting Brussel, dan neem je in de tangenttunnel dezelfde afrit als zou je naar de parking gaan, maar eens je uit de tunnel bent ga je schuin links omhoog naar de kiss & ride zone. Kom je uit de richting Antwerpen dan rij je net voor de tunnel schuin rechts omhoog, alsof je naar de parking zou gaan. Eens boven rij je rechtdoor en kom je meteen op de kiss & ride. Wegrijden van de kiss & ride zone doe je in beide gevallen de parking naar beneden te rijden tot het niveau –3.

 

6. Van de stadsvesten naar de stationsparking

De stationsparking is vanaf de stadsvesten enkel bereikbaar via de tangent:

  1. Aan de Brusselpoort neem je de Leopolstraat en dan via de Postzegellaan naar de Jubellaan en zo de tangenttunnel in tot de afrit naar de parking.
  2. Vanaf het Raghenoplein rij je richting Leuven en ter hoogte van de Arsenaalpuzzel draai je rechtsaf
    de tangent op tot de oprit naar de parking.
  3. Vanaf het kruispunt Nekkerspoel bereik je via het Douaneplein de tangent en kan je verder naar de parking.

 

Rij je met een routeplanner? Dan raden we de app Waze aan: deze community-based app is het meest up-to-date.