Leuvensesteenweg enkelrichting

Leuvensesteenweg enkelrichting

Op de Leuvensesteenweg wordt er volop gewerkt aan de afwerling van de Tangent en de Fietspuzzel . Daar wordt vanaf 19 oktober voor een korte periode enkelrichting ingevoerd tussen Raghenoplein en Wagonstraat.

De nutsmaatschappijen staan op de Leuvensesteenweg voor een grote uitdaging. In een erg kleine werfzone moeten ze op deze drukke invalsweg diverse aanpassingen uitvoeren aan bestaande leidingen en nieuwe leggen. Om dat veilig te laten verlopen, is het noodzakelijk om op het gedeelte tussen Raghenoplein en Wagonstraat enkelrichting in te voeren waarbij alleen verkeer vanuit Mechelen in de richting van Leuven toegelaten is. Dat gaat in op 19 oktober en zal volgens planning twee weken duren. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel in beide richtingen door en krijgen zelfs een rijstrook ter beschikking. Bovendien is er voor hen sinds enkele weken een alternatieve route ter beschikking via de Wagonstraat en het Dijlepad.

Wie met de auto vanuit de richting Leuven naar Mechelen komt en doorgaand verkeer is, wordt aangeraden om in Boortmeerbeek via de Trianonlaan naar de E19 te gaan. Voor bestemmingsverkeer naar Mechelen-stad is er de mogelijkheid om via de Motstraat, de Hanswijkvaart en de Colomalaan naar de stationswijk te gaan. Bestemmingsverkeer voor de Leuvensesteenweg, zowel bewoners, bezoekers als leveranciers, kan tot aan de Wagonstraat rijden.

Ook De Lijn past haar dienstregeling aan. Lijn 3 rijdt via de Motstraat en Colomabrug naar Mechelen Station . De lijnen 284, 285 en 686 rijden tot aan de achterzijde van het station.