Nieuwe toegang station

Nieuwe toegang station

Nu de drie bogen ook aan de stadszijde schitteren, is het tijd om de nieuwe perrons een en twee af te werken. Daarom verwijderen we de voetgangersbrug en creëren we een nieuwe toegang naar het station. Beide bruggen werden verwijderd met de kraan. De nieuwe toegang is reeds in gebruik en wordt de komende dagen afgewerkt.

Uitzonderlijk is er ook tijdens de paasvakantie veel bedrijvigheid op de werf. Normaal neemt de aannemer een week bouwverlof, maar dit keer maakt hij van deze verkeersluwere periode gebruik om de voetgangersbruggen aan de in/uitgang van het station te verplaatsen. De nieuwe stationstoegang verhuist 30 m verder, recht tegenover de ingang naar de tijdelijke lokettenzaal van NMBS.

De toegang tot het station zal tijdens het verplaatsen van de reizigersbrug gevrijwaard blijven. Op de locatie waar nu de reizigersbrug ligt, bouwt de aannemer na de paasvakantie een betonnen kuip waar in juni de roltrappen worden geïnstalleerd. Vandaar dat we de huidige voetgangersbrug verplaatsen.

Fietsknipactie

Mechelen in Beweging zette zich samen met Fietspunt de afgelopen weken extra in om foutief geparkeerde fietsen van het stationsplein te verwijderen. Niet alleen omdat rondslingerende fietsen hinderlijk zijn, ook ter voorbereiding van de verhuis van de reizigersbruggen aan de ingang van het station.