Tijdelijke parking Postzegellaan

Tijdelijke parking Postzegellaan

Op 16/9 ging de tijdelijke parking aan de Postzegellaan open. Er is ruimte voor 93 wagens.  Het terrein blijft in gebruik als parking tot de definitieve buurtparking op de hoek van Jubellaan en Colomalaan opengaat in de loop van 2022.  

Door de werken aan de Tangent aan het kruispunt met de Jubellaan, is parkeren in de directe omgeving van dit kruispunt verhinderd. Vaak wordt er geparkeerd langsheen de openbare weg, dewelke voor een onveilige situatie zorgt.   Met de opening van de Postzegellaan Parking is er een nieuwe parkeerzone op wandelafstand van het sportterrein van Sporting Club Mechelen. Tegelijkertijd vermindert deze ingreep de lokale parkeerdruk door het dubbelgebruik als buurtparking. Een zegen voor de buurt en een minder-hinder maatregel voor de verdere afwerking van de tangent.

Buurt en bezoekersparking Sporting Club Mechelen & Colomaschool

De nieuwe postzegellaanparking van de Stad Mechelen met duidelijke signalisatie en informatiebord leent zich daarentegen beter om de bezoekers van Sporting Club Mechelen en de Colomaschool wegwijs te maken dan de bestaande parkeerstroken. De Stad Mechelen hanteert hier hetzelfde parkeerregime als op de Postzegellaan (betalend parkeren). Bewoners met bewonerskaart voor de zone rondom parkeren gratis. Tijdens het weekend en op feestdagen is het parkeren voor iedereen gratis.