Tijdelijke verkeerslichten op Colomalaan

Colomalaan

Tijdelijke verkeerslichten op Colomalaan

Netbeheerder Fluvius moet in het kader van het stationsproject Mechelen in Beweging de volgende weken belangrijke werken uitvoeren aan de nutsleidingen op de Colomalaan. Daarbij moet onder meer in het voetpad en fietspad gewerkt worden. Om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, zullen er  tussen 24 en 31 augustus tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden. Het autoverkeer kan dan maar over één rijstrook.

Op uitdrukkelijke vraag van het Team Minder Hinder dat de werken voor het stationsproject in goede banen leidt, voert Fluvius deze werken tijdens de grote vakantie uit. Volgens de planning van de aannemer starten ze op 17 augustus en zullen in principe twee weken duren. In de eerste fase, de week van 17 tot 23 augustus, is de impact voor het verkeer vrij klein. Maar de laatste week van augustus moet er ook gewerkt worden in het voet- en fietspad langsheen de Colomalaan. Om de veiligheid van de kwetsbare weggebruikers te waarborgen, krijgen zij tijdelijk één rijstrook ter beschikking. Dat houdt in dat het autoverkeer – dat in beide richtingen behouden blijft – beurtelings verloopt. Daardoor zijn tijdelijke verkeerslichten noodzakelijk, met een minder vlotte doorstroming tot gevolg. Maar het autoverkeer kan wel in beide richtingen blijven rijden. Ook de bereikbaarheid van de sportterreinen en de school blijven onder alle omstandigheden gegarandeerd.

In september zal er op de Jubellaan en in de Stenenmolenstraat eveneens aan de nutsleidingen gewerkt worden, maar de hinder blijft daar heel beperkt.