Vlottere bereikbaarheid op Leuvensesteenweg

Vlottere bereikbaarheid op Leuvensesteenweg

Vanaf vrijdagavond 10 september is de eerste fase van de vernieuwing van voet- en fietspaden op de Leuvensesteenweg voltooid. De voorbije weken voerde AWV deze belangrijke werken uit, samen met de heraanleg van de bushaltes.

Dat betekent meteen ook dat de enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer tussen Raghenoplein en Motstraat opgeheven wordt. Het verkeer kan zowel richting Leuven als richting Mechelen rijden. De Smisstraat blijft wel afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Muizen en Mechelen, vermits de vernieuwing van de spoorwegbrug Smisstraat de doorgang nog steeds onmogelijk maakt.

Omdat de werken aan de Fietpuzzel ook nog aan de gang zijn, wordt op de Leuvensesteenweg in die zone opnieuw een alternerende doorgang ingevoerd. Dat gebeurt aan de hand van tijdelijke verkeerslichten. Een tonnagebeperking ter hoogte van de Fietspuzzel is er niet meer, waardoor ook zwaar transport in beide richtingen doorgang krijgt.

Vanaf 13 september start op de Leuvensesteenweg evenwel de tweede fase in de vernieuwing van de voet- en fietspaden. Dat gebeurt op het gedeelte tussen Muizenberg en de spoorwegbrug Planckendael. Daar geldt voor gemotoriseerd verkeer de volgende weken enkelrichting, waardoor alleen nog verkeer vanuit Mechelen richting Leuven toegelaten is. Voor verkeer in de andere richting is een omleiding voorzien langs de Trianonlaan naar Hofstade en de E19.

De buslijn 3 rijdt vanaf maandag 13/9 terug richting Muizen. De streekbus rijdt van Mechelen naar Leuven in de terugweg gaat ze via de Trianon-Zemst- Mechelen.

De streekbus rijdt van Mechelen naar Leuven in de terugweg gaat ze via de Trianon-Zemst- Mechelen.