Nieuwe circulatie in de stationswijk

Mechelen in Beweging: circulatie in de stationswijk

Nieuwe circulatie in de stationswijk

Op 3 juli vanaf 20u wijzigt de circulatie in de stationswijk. De Leopoldstraat wordt bijvoorbeeld dubbelrichting en de Consciencestraat enkel bereikbaar voor lokaal verkeer. Ook voor fietsers, voetgangers en bussen van De Lijn wijzigt er wat.

Om de nieuwe verkeerscirculatie op de vesten rond te maken, zullen nog een aantal straten in de stationswijk van rijrichting veranderen. Zo zorgen we ervoor dat er geen sluiproutes ontstaan. Samen met de werken in de wijk kunnen we zo ook meer plaats maken voor fietsers, voetgangers en meer groen.

Op maandagavond 3 juli zullen we de verkeerscirculatie in de stationswijk wijzigen. Dat doen we tussen 20 en 21u. We passen verkeerslichten aan en plaatsen nieuwe verkeersborden. Gelijktijdig wordt zo de nieuwe verkeerscirculatie ingevoerd. Bewoners zullen hierover nog een brief ontvangen.

 

Verkeersknip Kardinaal Mercierplein

Aan het Kardinaal Mercierplein activeren we de verkeersknip ter hoogte van de Schuttersvest. Vanaf 3 juli 20u kan je met de wagen dus niet meer vanuit de Graaf Van Egmontstraat of H. Consciencestraat naar de Schuttersvest rijden. De knip zal gecontroleerd worden met een camera. In een eerste fase zal de politie waarschuwingsbrieven sturen. Zo houden we de binnenkant van de Schuttersvest autoluw, vermijden we sluipverkeer en garanderen we een vlotte doorstroming voor de bussen van De Lijn. Naast De Lijn kunnen ook taxi’s en hulpdiensten voorbij de knip rijden.

Je bereikt de binnenkant van de Schuttersvest (kant dichtst tegen de stad) door vanop de hoofdrijbanen aan de buitenkant, komende van de Van Benedenlaan, net voor het Mercierplein een U-bocht te maken.

 

Aangepaste verkeerscirculatie in de stationswijk

Voor de auto:

De Albert Geudensstraat en Willem Geetsstraat wijzigden al op maandag 12 juni van rijrichting. Maandagavond 3 juli veranderen onderstaande straten van rijrichting.

De Leopoldstraat en Colomastraat worden dubbelrichting. De Colomastraat wordt ook doodlopend op de H. Consciencestraat.

De H. Consciencestraat wordt enkel toegankelijk voor bussen van De Lijn, verkeer dat in de straat zelf moet zijn en hulpdiensten. Alleen bussen, taxi’s en hulpdiensten rijden in twee richtingen door de straat. Bewoners, bezoekers en leveranciers rijden de H. Consciencestraat in via de M. Coxiestraat en Stationsstraat. Je rijdt vervolgens weg via de vesten.

Vanaf de rotonde kan je niet meer naar de H. Consciencestraat rijden. Enkel bussen van De Lijn, taxi’s en hulpdiensten mogen zo nog rijden.

Kaart van de nieuwe circulatie in de stationswijk

Download de kaart in pdf

Voor de bus:

De bussen van De Lijn rijden vanaf 3 juli 21u in twee richtingen via de H. Consciencestraat. Ze halteren aan de nieuwe bushaltes aan de rotonde. De halte in de Leopoldstraat gaat dus weg. Bekijk de dienstverlening op www.delijn.be

Voor fietsers en voetgangers:

Fietsers en voetgangers kunnen in de Stationsstraat niet meer langs de kant van het station van en naar de Vaartdijk fietsen. Die zone wordt helemaal afgesloten voor de werken aan het station. Er zijn nieuwe dubbelrichtingsfietspaden aan de kant van Bar Marie. Via brede oversteekplaatsen bereik je zo makkelijk de fietspaden in de Leopoldstraat en Colomastraat.