UPDATE-weekend- nachtwerk op de Brusselsesteenweg

UPDATE-weekend- nachtwerk op de Brusselsesteenweg

25/08/2015-  De huidige inname en werken op de Brusselsesteenweg hebben als doel het aanleggen van de doorgang voor de Tangent onder de spoorlijn Mechelen – Brussel

Momenteel zitten we in fase 1. Wat betekent dat de aannemer werkt aan de constructie van funderingspalen in de spoorwegberm en tussen de rails. Hiervoor moet over een afstand van bijna 100m het bestaande spoor worden uitgebroken, inclusief rails, dwarsliggers en bovenleidingen. Bovendien moeten er oude massieven verwijderd worden. In deze fase gaan vijf paalmachines tegelijk aan het werk om tientallen funderingspalen te maken.

Deze werken vinden plaats van vrijdag 28/08 vanaf 22u00 ononderbroken tot en met maandag 31/08 om 05u00 en van dinsdag 1 september tot en met maandag 7 september elke nacht van 22u00 tot 05u00 (maar niet overdag). De werken met de kokerpalen zijn dus 4 dagen vroeger klaar dan verwacht. Enkel tussen 13 en 14 september zal er een ‘ontstopper’ langs de spoorlijn richting Brussel komen.

Helaas zullen deze werken lawaai en beperkte trillingen van palenmachines, van uitbreken van steenmassieven, van doorslijpen van spoorwegrails, van wegvoeren van grond en van aanvoer van beton teweeg brengen. ’s Nachts wordt de werf uit veiligheidsoverwegingen verlicht.

In de volgende fase wordt het tijdelijk brugdek geplaatst tijdens het weekend van 10 en 11 oktober 2015.

Fase 3: plaatsen van een definitief brugdek tijdens het weekend van Pasen of Pinksteren voorjaar 2016 (nog te bevestigen)

Alvast onze excuses voor de mogelijke hinder.