Hinder spoorlijn Dendermonde-Mechelen

Hinder spoorlijn Dendermonde-Mechelen

 

Het opschorten van een deel werken als gevolg van de Coronacrisis heeft er concreet voor gezorgd dat de massificatiewerken van Infrabel opschuiven naar juli, met intussen enkele (voorbereidende) werkzaamheden die tijdens de maanden mei en juni zullen plaatsvinden. De heropstart van de werken zal steeds in overeenstemming zijn met de opgelegde veiligheidsvoorschriften door de Nationale Veiligheidsraad.

De belangrijkste hinder voor de treinreizigers is dat het treinverkeer tussen Mechelen en Dendermonde totaal onderbroken is tijdens de volgende periode:

  • Weekend 16-17 mei;
  • Weekend 23-24 mei;
  • Vanaf zaterdag 4 juli om 0u00 tot maandag 27 juli om 5u00

NMBS legt tijdens deze periode vervangbussen in voor de reizigers. Voor de meest actuele en real-time informatie over het treinverkeer en alternatieven in bovenstaande periodes raden we de reizigers aan om voor vertrek de NMBS-website of -app te raadplegen. Alle info wordt in de betrokken stations ook geafficheerd en omgeroepen.

Daarnaast zullen de werken voor de buurtbewoners ook lawaaihinder kunnen veroorzaken ’s nachts in de week en tijdens de voorziene weekends (dan wordt er zowel overdag als ’s nachts gewerkt) en tijdens de volledige paasvakantie.

De spoorlijn 53 tussen Mechelen en Dendermonde is een belangrijke verbinding zowel voor reizigers- als goederenverkeer. Om deze spoorlijn van de vereiste kwaliteitsvolle infrastructuur te kunnen blijven voorzien en de veiligheid van het treinverkeer te garanderen, zijn verschillende moderniseringswerken niet langer uit te stellen.

Concreet zal Infrabel vanaf midden mei geleidelijk aan de geplande werken op de spoorlijn 53 heropstarten. Deze vormen dan de voorbereiding op de grote massificatiewerken die in juli zullen plaatsvinden, namelijk:

  • Totale spoorvernieuwing (ballast, dwarsliggers, rails, …);
  • Bovenleiding wordt vernieuwd;
  • Wissels worden aangepakt;
  • Vernieuwing van de seininrichting;
  • Vernieuwing van spoor- en wegbrug over het zeekanaal in Kapelle-op-den-Bos;
  • Onderhoudswerken.

 

De bovenstaande werken zijn mobiel van aard en bewegen zich dus voort over het traject. Het is als gevolg bijzonder moeilijk om de exacte impact van de werken op vaststaande tijdstippen voor bepaalde zones te bepalen, dit verandert namelijk constant.

Meer info?  https://infrabel.be/nl/mechelen-spoorvernieuwingswerken

Deze webpagina wordt tijdens het verloop van de werken steeds up-to-date gehouden en de info kan dus ook wijzigen.

www.infrabel.be

www.youtube.com/infrabel

www.facebook.com/infrabel